Chinese bruiloft
In China is het huwelijk een burgerlijke instelling. Je moet over het algemeen als Chinese vrouw of man je gevoelens opzij zetten, want het huwelijk wordt door officiële huwelijkskoppelaar gearrangeerd. Hierover heeft het stel niets te zeggen. Soms gebeurde het zelfs dat een huwelijk al werd gepland zonder dat de bruid of bruidegom geboren was.
Na de bruiloft keert de bruid haar familie de rug toe. Zij moet afstand nemen van haar familie. De bruid treedt als bruid toe tot de familie van de echtgenoot. Daar vereert zij dan ook zijn voorouders. Ook moet zij als bruid alleen zijn ouders gehoorzamen.
Het huwelijk is wel een belangrijke gebeurtenis in het leven van een Chinees. Er wordt een groot feest gevierd. Hier volgt nog meer over in de volgende deelvragen.
Maar vooral voor de ouders is het huwelijk erg belangrijk. In China wordt het huwelijk gezien als voortzetting van de familielijn. Het wordt dus bijna zakelijk.
Er is sprake van een soort uithuwelijking. Wel volgen er daarna een heleboel testen. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een waarzegster. Zij bepaalt dan of het een goed stel is of niet. In China vindt men het dus wel belangrijk dat de man en de vrouw bij elkaar passen. Hier probeert men op allerlei manieren achter te komen.
Het huwelijk wordt in China niet vaak in liefde voltrokken. Het is een zakelijke aangelegenheid. Waar beide families aanwezig zijn. Ook worden er veel andere gasten uitgenodigd, zoals vrienden, collega’s en kennissen. Vaak zijn er ook veel onbekenden op de bruiloft. Deze wordt zelfs vaak geleid door een buitenstaander.
-Wat betekent het huwelijk voor een Chinees?
-Welke tradities kent China voor de viering van bruiloften?
-Welke symboliek is er van toepassing bij een bruiloft?